13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaCMTDOCMTDO u akciji „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“

CMTDO u akciji „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“

Pod sloganom „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“ Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost pokrenuo je veliku akciju prikupljanja sanitetske opreme, vode, medicinske opreme i ostalih potrepština za bolje funkcionisanje Kovid Bolnica i Kovid ambulanti, kao i za dostojanstvenije lečenje hospitalizovanih pacijenata.

Akcija se desila spontano, ljudi iz našeg udruženja kontaktirali su upravu Zdravstvenog centra, svesni da je na njima veliki zadatak jer se broj pacijenata znatno povećava, i u Kovid bolnicama i u ambulantama – Kaže Jelena Marinković PR udruženja.

Ona dodaje , da ne bi volela da se situacija predstavlja kao katastrofalna, jer je Zdravstveni centar zbrinut osnovnom medicinskom opremom, ali da ubrusi, maske, beskontaktni toplomeri, sredstva za higijenu, posteljine, sanitetska oprema, voda i sokovi za pacijente u Kovid bolnicama uvek trebaju.

Direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić kaže da su medicinski radnici  dirnuti time što su osetili da građani cene njihov trud i da je svaka donacija dobrodošla. Ona se zajvalila svim humanim lјudima koji su pokazali zajedništvo i veliku solidarnost prema  zdravstvenim radnicima koji četiri meseca rade neprekidno  u kovid bolnicama.

Za samo dva dana akcije prikupljena je velika materijalna pomoć, kao i 130 000 dnara koje će biti upotrebljene za kupovinu stvari koje su navedene na spisku potrebnih.

CMTDO se zahvaljuje svima, pojedincima, preduzećima i organizacijama, koji su uzeli učešće u akciji. Sve dodatne informacije i instrukcije na stranici.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...