9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaCMTDORaspisan konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“

Raspisan konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“

Po treći put, ove godine, biće dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“. Kao i ranijih godina i ove godine biće dodeljena tri ravnopravna priznanja  u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija „Knauf Insulation“ iz Surdulice.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:

  • Nagrada za najbolju reportažu
  • Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima
  • Nagrada za novinarski poduhvat
Nagrada „Slađana Veljković“ foto by: Jocić Aleksandar

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim pričama o običnom čoveku.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: [email protected] najkasnije do 15.juna 2021 godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2020. godine do 15.juna 2021. godine.

Ove godine odluku o dobitnicima doneće stručni žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom DESK -a Večernjih novosti iz Beograda. U žiriju je i Ljubica Zdravković – Džonov urednica RTV Vranje iz Vranja kao i Ljiljana Stojanović urednica Regionalne agencije Jugpress.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, podsećaju da su odabrali 8. jul dan smrti Slađane Veljković za dodelu nagrade, jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju, ali kako dodaju u zavisnosti od epidemiološke situacije taj datum može biti promenjen.

Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije Alfa Plam pomogli su da dodelimo novčana priznanja dok je ove godine generalni sponzor „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović – kaže Jelena Stojković predsednica upravnog odbora Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

Prema njenim rečima Grad Vranje ponudio je logističku pomoć u smislu organizacije dodele priznanja dobitnicima.

O kompaniji Knauf insulation:

Kompanija Knauf Insulation važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacionih materijala.U Srbiji posluje već 16 godina, gde poseduje fabriku kamene mineralne vune u Surdulici, koja, osim srpskog, snabdeva i tržišta Bugarske, Rumunije, Grčke, Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore. Članica je Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i drugih strukovnih i privrednih udruženja.Sa projektima planiranim za početak 2021. godine, investicije ove kompanije u Srbiju će prevazići 50 miliona evra.Kompanija se zalaže za kvalitetnu i održivu gradnju i podizanje svesti o značaju energetske efikasnosti.Svojim odgovornim i održivim poslovanjem pomaže razvoj Srbije, Pčinjskog okruga i same Surdulice.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana