Mediteranska pita se sprema brzo i jednostavno. Odlična je za vrele letnje dane. Ovo je osnovni recept, a vi po želji i ukusu možete dodavati i druge sastojke.
Potrebno:
- dve čaše od jogurta belog brašna
- jedna čaša speltinog brašna
- jedno kiselo mleko
- pola čaše zejtina
- dve kašike maslinovog ulja
- tri paradajza
- kriška sira
- jedno jaje
- so, bosiljak
- kesica praška za pecivo
Umesiti glatko testo od brašna, kiselog mleka, zejtina, maslinovog ulja i praška za pecivo. Testo staviti u pleh da odstoji desetak minuta. Sitno iseckati paradajz, izmrviti sira i umutiti jedno jaje. Te sastojke promešati i preliti preko pripremljenog testa. Dodati so i bosiljak. Peći u zagrejanoj pećnici dvadesetak minuta na 200 stepeni.
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala VOM. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija "VOM" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.