Mediteranska pita

0
60
 
 

Mediteranska pita se sprema brzo i jednostavno. Odlična je za vrele letnje dane. Ovo je osnovni recept, a vi po želji i ukusu možete dodavati i druge sastojke.

Potrebno:

  • dve čaše od jogurta belog brašna
  • jedna čaša speltinog brašna
  • jedno kiselo mleko
  • pola čaše zejtina
  • dve kašike maslinovog ulja
  • tri paradajza
  • kriška sira
  • jedno jaje
  • so, bosiljak
  • kesica praška za pecivo

Umesiti glatko testo od brašna, kiselog mleka, zejtina, maslinovog ulja i praška za pecivo. Testo staviti u pleh da odstoji desetak minuta. Sitno iseckati paradajz, izmrviti sira i umutiti jedno jaje. Te sastojke promešati i preliti preko pripremljenog testa. Dodati so i bosiljak. Peći u zagrejanoj pećnici  dvadesetak minuta na 200 stepeni.