Iako postoji nekoliko varijanti za pripremanje poslastice koja važi za „kraljicu kiselih testa“, ovo je tradicionalni recept koji se sprema u Mačvi.
Potrebno je:
2 jaja
1 žumanac
500 grama brašna
90 mililitara zejtina
1 sveži kvasac
1 kesica vanilinog šećera
250 mililitara mleka
5 kašika šećera
Sjediniti mlako mleko, kvasac i kašičicu šećera. Kada kvasac nadođe pomešati sa ostalim sastojcima i testo odvojiti na dva jednaka dela i ostaviti da nadođe oko 45 minuta.
Nakon toga ponovo premesiti testo i razviti dve kore koje se premažu pekmezom. Urolati testo i premazati žumancem. Štrudlu peći pola sata. Kada porumeni izvući iz rerne, premazati margarinom i posuti vanilinim šećerom, pa peći još desetak minuta.
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala VOM. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija "VOM" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Vranjska Policija oglasila se saopštenjem za javnost u kome je navela detalje hapšenja čoveka koji je u ponedeljak pucao i Neradovcu.
Saopštenje prenosimo u celini:
Pripadnici...
Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, prikazivanja personalizovanog sadržaja, sprečavanja spama, jednostavnije moderacije komentara, prikazivanja reklama, kao i za druge funkcionalnosti koje ne bismo mogli da obezbedimo na drugi način. Korišćenjem sajta saglasni ste sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.Ok