Naslovna Migracije Dodeljeni sertifikati o uspešno završenom kursu engleskog malim migrantima

Dodeljeni sertifikati o uspešno završenom kursu engleskog malim migrantima

U Prihvatnom centru „Šid stanica“ u Šidu i u Prihvatnom centru u Vranju, danas su dodelјeni  sertifikati o uspešno završenom kursu engleskog jezika deci migrantima, uzrasta od 6 do 18 godina, koji borave u ovim centrima. Kursevi su održani u periodu septembar 2020 – januar 2021. u okviru projekta „Akelius- digitalna inicijativa za učenje stranih jezika- podrška kontinuiranom obrazovanju dece izbeglica i migranata u Srbiji“.

Sertifikati će biti podelјeni i deci migrantima smeštenim u Centru za azil u Krnjači u Beogradu.

Kroz projekat „Akelius“, koji sprovode Komesarijat za izbeglice i migracije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF Srbija, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu i NVO Indigo, 51 dete  učilo je osnove engleskog jezika.

Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa nadležnim Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i uz podršku UNICEF-a, od početka izbegličke i migrantske krize aktivno rade na obezbeđivanju pristupa obrazovanju deci migrantima, kako neformalnog tako i formalnog.

Projekat „Akelius“ prepoznat je kao inicijativa čiji je osnovni cilј da podrži uklјučivanje dece i omladine iz izbegličke i migrantske populacije u formalni sistem obrazovanja Republike Srbije i obezbeđivanje podrške u učenju kako redovne nastave tako i kroz kurseve engleskog jezika.

Kroz ovaj projekat podržana su tri centra za smeštaj migranata koja imaju najveći broj dece i porodica na smeštaju.

U okviru projekta, obezbeđena je i podrška u redovnoj nastavi za još 88 migrantske dece uklјučene u redovan sistem obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije.

U redovan sistem obrazovanja i vaspitanja iz prihvatnih i centara za azil trenutno je uklјučeno 135 dece u 14 osnovnih i 2 srednje škole  na teritoriji Republike Srbije.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji