24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaMigracijeOdržan čas u prirodi na izletištu Pržar

Održan čas u prirodi na izletištu Pržar

Na izletištu Pržar, nadomak Vranja, organizovan je čas u prirodi u cilju  kulturne razmene između lokalne i migrantske populacije za tridesetak mališana smeštenih u Prihvatnom centru u Vranju kao i njihovih vršnjaka iz Dečijeg saveza Grada Vranja.

Pored druženja, deca su imala priliku da uživaju u predivnom ambijentu borove šume sa impozantnim pogledom na grad Vranje, kao i priliku da se upoznaju sa florom i faunom ovog područja i nauče mnogo toga o vranjskoj kotlini.

Sajad Haidari (14) iz Avganistana, koji u Vranju boravi već devet meseci kaže da su danas svi uživali na izletu, igrajući se, zabavljajući se i dodaje da su sklopili nova prijateljstva sa vršnjacima iz Srbije.

Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji je pružio podršku izbegličkoj i migrantskoj populaciji koja privremeno boravi na teritoriji grada.

Ovu aktivnost je sprovela Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije  uz podršku organizacije Save the children.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...