13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaMigracijeOdržan čas u prirodi na izletištu Pržar

Održan čas u prirodi na izletištu Pržar

Na izletištu Pržar, nadomak Vranja, organizovan je čas u prirodi u cilju  kulturne razmene između lokalne i migrantske populacije za tridesetak mališana smeštenih u Prihvatnom centru u Vranju kao i njihovih vršnjaka iz Dečijeg saveza Grada Vranja.

Pored druženja, deca su imala priliku da uživaju u predivnom ambijentu borove šume sa impozantnim pogledom na grad Vranje, kao i priliku da se upoznaju sa florom i faunom ovog područja i nauče mnogo toga o vranjskoj kotlini.

Sajad Haidari (14) iz Avganistana, koji u Vranju boravi već devet meseci kaže da su danas svi uživali na izletu, igrajući se, zabavljajući se i dodaje da su sklopili nova prijateljstva sa vršnjacima iz Srbije.

Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji je pružio podršku izbegličkoj i migrantskoj populaciji koja privremeno boravi na teritoriji grada.

Ovu aktivnost je sprovela Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije  uz podršku organizacije Save the children.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević