-4.4 C
Vranje
četvrtak, 20 januara, 2022
NaslovnaMigracijePraznično druženje migranata i starih iz Prihvatilišta

Praznično druženje migranata i starih iz Prihvatilišta

U Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, danas je  priređena  svečana praznična trpeza za korisnike Prihvatilišta za stara i napuštena lica, na inicijativu migranata smeštenih u Prihvatnom centru u ovom gradu.

Akciju je organizovala Međunarodna organizacija za migrante (IOM) iz pomoć Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovorst (CMTDO) i Gradske meane.

Ova akcija je odličan pokazatelj  saradnje, države, međunarodne organizacije, lokalnog NVO sektora i privatnika. Zajednički cilј nam je bio da lјudima koji starost provode u Prihvatilištu ulepšamo dan. Radovali su se poklonima poput male dece, a prijalo im je i druženje sa migrantima koji su na ovaj način želeli da se zahvale lokalnoj zajednici na gostoprimstvu – rekla je Milica Anđelković Jovanović iz IOM –a.

IOM i CMTDO u zajedničkoj akciji uz pomoć prijatelja Gradska Meana

Gepostet von Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost am Donnerstag, 9. Januar 2020

Sonja Hajdari iz Avganistana, kaže da ona nema ni baku ni deku i da se oseća posebno jer ima utisak da su joj ovi lјudi upravo to. Izrazila je želju da češće dolaze i druže se.

Sonja Hajdari iz Avganista

Gepostet von Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost am Donnerstag, 9. Januar 2020

Ivana Tasić, direktorka Centra se zahvalila svima na ovom neobičnom druženju koje prema njenim rečima, znači starim lјudima više nego bilo kakvi pokloni i dodala da joj je jako drago da ovi ljudi često zaboravljeni od svih ili oni koji nemaju nikog bliskog, osete radost praznika.

Buy Me A Coffee

Popularno

EPILOG NESREĆE KOD PAVLOVCA: Teško povređen čоbanin, sedamnaest ovaca preminulo

U saobraćajnoj nesreći koja se juče popodne desila kod sela Pavlovac, gde je vozač Golf - pokosio više ovaca, povređen je i čobanin (1964)...

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković