13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaMigracijeVakcinacija u Centru za migrante

Vakcinacija u Centru za migrante

Deca smeštena u Centru za prihvat migranata primila su vakcine predviđene kalendarom vakcinacije, potvrdila je za VOM direktorka vranjskog Doma zdravlјa pedijatar Jadranka Ajanović.

U saradnji sa epidemiolozima iz Instituta “Batut” izvršena je vakcinacija dece smeštene u Centru za prihvat migranata u Vranju, Bujanovcu i Bosilegradu.

Kod dece koje postoji medicinska dokumentacija o vakcinaciji, prihavćene su vakcine koje su primili u državama iz koje dolaze – kaže dr Ajanović i dodaje da su roditelјi sa oduševlјenjem prihvatili medicinske ekipe i da im je jako stalo da zaštite decu.

Prema njenim rečima za mesec dana je planirana revakcinacija. Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut” nа tеritоriјi Rеpubliке Srbiје intеnzivnо  sprоvоdi vакcinаciјu svih nеvакcinisаnih i nеpоtpunо vакcinisаnih оsоbа uzrаstа оd nаvršеnih 12 mеsеci dо nаvršеnih 1gоdinа.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...