2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaMigracijeVakcinacija u Centru za migrante

Vakcinacija u Centru za migrante

Deca smeštena u Centru za prihvat migranata primila su vakcine predviđene kalendarom vakcinacije, potvrdila je za VOM direktorka vranjskog Doma zdravlјa pedijatar Jadranka Ajanović.

U saradnji sa epidemiolozima iz Instituta “Batut” izvršena je vakcinacija dece smeštene u Centru za prihvat migranata u Vranju, Bujanovcu i Bosilegradu.

Kod dece koje postoji medicinska dokumentacija o vakcinaciji, prihavćene su vakcine koje su primili u državama iz koje dolaze – kaže dr Ajanović i dodaje da su roditelјi sa oduševlјenjem prihvatili medicinske ekipe i da im je jako stalo da zaštite decu.

Prema njenim rečima za mesec dana je planirana revakcinacija. Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut” nа tеritоriјi Rеpubliке Srbiје intеnzivnо  sprоvоdi vакcinаciјu svih nеvакcinisаnih i nеpоtpunо vакcinisаnih оsоbа uzrаstа оd nаvršеnih 12 mеsеci dо nаvršеnih 1gоdinа.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana