Venci od cveća za migrantkinje u vranjskom Prihvatnom centru

136

Na inicijativu Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije u Vranju je danas održana prva u nizu radionica pletenja venčića za kosu, koja je bila namenjena ženama i devojčicama smeštenim u vranjskom Prihvatnom centru.

Zbog restriktivnih preventivnih mera, radionica je okupila desetak žena, koje su u dvorištu Centra imale priliku da dva sata provedu u druženju i razgovoru, pletući pri tom vence od cveća, u slavu proleću i životu.

Nakon toga, sve žene su dobile priliku da budu fotografisane sa svojim krunama u kosi. Od najboljih fotografija, po završetku čitavog ciklusa radionica, biće priređena izložba, koja ce javnosti prikazati pravo, ljudsko lice žena i devojčica iz Avganistana, Irana, Iraka, Sirije.

Hvala vam što ste danas učinili da se osećamo kao najlepše žene na svetu. Svaka od nas je danas kraljica, daleko od briga i neizvesnosti koje nas svakodnevno more – rekla je Tiba iz Irana.

Od najboljih fotografija, po završetku čitavog ciklusa radionica, biće priređena izložba, koja će javnosti prikazati pravo, ljudsko lice žena i devojčica iz Avganistana, Irana, Iraka i Sirije

Aktivnost su podržali i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Naredna radionica je planirana za četvrtak. Aktivnost je оdržana u okviru  Podrške EU upravljanju migracijama u Srbij