13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaMoj ljubimacPočele pripreme za izložbu pasa u godini dva jubileja

Počele pripreme za izložbu pasa u godini dva jubileja

Članovi Kinološkog društva “Švrća”, počeli su pripreme za tradicionalnu prvomajsku Međunarodnu izložbu pasa svih rasa. Naime, ove godine ”Švrća” obeležava 25 godina postojanja, a održava se 10. Međunarodna izložba pasa svih rasa.

Mića Mladenović, predsednik Kinološkog društva „Švrća“ napominje da se izložba u Vranju petu godinu za redom  organizuje sa Kinološkim savezom Makedonije.

Od 27. do 30. aprila 2019 održavaju se četiri međunarodne izložbe pasa, i sve se završava velikim finalem u Vranju. Ove godine biće organizovana  i klubska izložba za rasu nemački bokser – kaže Mladenović za Vom.

Ovogodišnju izložbu sudiće Kaisa-Metteri Gold iz Finske, Tijana Konrad iz Srbije, Igor Selimović iz Hrvatske, Ferdinando Asnaghi iz Italije, Savvas Tzegas iz Grcke i Slobodan Nasteski iz Makedonije.

Zbog jubileja  ali i  odlične sudijske liste, kao i već ozbiljne tradicije i dobre organizacije, ove godine očekujemo rekordan broj prijavljenih pasa. Već imamo prijavljene pse iz Finske, Nemačke, Letonije, Grčke i Srbije, a po najavama očekujemo dolazak nekoliko grupa iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Francuske, Italije i još desetak Evropskih država – kaže Mladenović.

Tradicionalna Međunarodna izložba pasa i ove godine održaće se u gradskom parku. Ovo je svake godine i veliki turistički događaj za Vranje, a sve veći broj vlasnika hostela i prenoćišta nudi i smeštaj za pse.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević