20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaMoj ljubimacPraznik kinologije u Vranju

Praznik kinologije u Vranju

U Vranju se danas održava tradicionalna Međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB koja je u gradskom parku  okupila veliki broj izlagača iz celog sveta i predstavlja svojevrsni praznik kinologije.

Izložbu je zvanično otvorio predsednik Skupštine grada  Dejan Tričković, koji je u ime rukovodstva grada pozdravio učesnike kao i sudije.

Međunarodna izložba pasa jedna je od najvažnijih manifestacija koja se organizuje u Vranju već deceniju zahvaljujući upornošću Kinološkog društva „Švrća“, na čelu sa Mićom Mladenovićem, uz nesebičnu pomoć članova društva i brojnih volontera’ – istakao je Tričković na otvaranju.

Ratibor Cekić, delegat Kinološkog saveza Srbije, čestitao je jubilej vranjskom Kinološkom društvu, naglasivši da se izložba u Vranju visoko kotira na mapi kinoloških manifestacija ne samo u zemlji, već i regionu. Ove godine pored izlagača iz Srbije, na izložbi učestvuju kinolozi iz više od dvadeset zemalja Evrope, Izreala, Japana i sa Tajlanda. Prijavljeno je 336 pasa, predstavnika oko 100 rasa.

Za najbolje su obezbeđeni pehari i vredne nagrade. Više fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači