Politika privatnosti

Ko smo mi

Naša adresa veb mesta je: https://vom.rs.

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Opis funkcionalnosti kolačića: Content Ekchange – Usluga Content Ekchange (u daljem tekstu: Content Ekchange) koristi kolačiće za prikupljanje analitičkih i korisničkih podataka za sopstvene potrebe, sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva. Content Ekchange prikuplja tehničke podatke uz pomoć kolačića. Kolačići Content Ekchange šalju nelične podatke i ne otkrivaju vaš identitet, već prikupljaju opšte informacije o poseti i načinu korišćenja veb stranice koja koristi našu uslugu.
Prikupljamo navedene tehničke i nelične podatke za sopstveno istraživanje tržišta i za poboljšanje korisničkog iskustva. Podatke dobijene uz pomoć kolačića ne prodajemo, niti ih delimo sa drugima, osim ako to zakonski ne zahtevaju nadležni državni organi.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

Dodatak: Smush

Napomena: Smush ne deluje na korisnike vašeg sajta. Jedini unos Smush-a je pretplata na bilten i ovo se odnosi samo na administratore sajta. Ukoliko želite da obavestite vaše korisnike o ovome, možete iskoristiti informacije ispod.

Smush šalje slike na WPMU DEV servere kako bi bili optimizovani za veb upotrebu. Ovo podrazumeva i slanje EXIF podataka. EXIF podaci će biti skinuti ili vraćeni takvi kakvi su i neće biti sačuvani na WPMU DEV serverima.

Smush koristi Stackpath Content Delivery Network (CDN). Stackpath može sačuvati informacije o posetiocima vašeg sajta uključujuči IP adrese, korisničke agente, uputioca, lokaciju i ISP informacije 7 dana. Datoteke i slike dostavljene od CDN-a mogu biti sačuvane i dostavljene iz zemalja koje nisu vaše. Stackpath-ova politika privatnosti se može videti ovde..

Smush koristi (Drip) servis kako bi slao informacionu e-poštu administratorima sajtova. Adresa e-pošte administratora se šalje u Drip i kolačići se postavljaju od strane servisa. Drip samo prikuplja podatke od administratora.