NaslovnaReč po reč10 posto za zdravstvene radnike i porodična priča jednog od njih

10 posto za zdravstvene radnike i porodična priča jednog od njih

Novinarska istraživanja pokazuju da obećani bonus od 10 posto nisu dobili svi zdravstveni radnici iako im je to obećano. Eto, toliko o herojima…a vi nastavite da se bavite frizurama i ostalim tričarijama…

Moja porodica je prošla pakao, a poštovali smo „struku“ i kao ateista moram da priznam da nas je jedino Bog zaštitio, a pomogli su nam i neki dobri ljudi kojima ću biti večno zahvalna.

Bliski član moje porodice radi u jednoj zdravstvenoj ustanovi i nisam imala kontakt s njom jer živim u žaristu virusa. Na svetu ne postoji pedantnija osoba od nje sto se higijene tiče ali eto… Verujem da su cigareta ili telefon (niko nije prao ruke pre svake cigarete ili javljanja na telefon) u trenutku nepažnje plus njen oslabljeni imunitet učinili da dobijemo koronu kao novog člana porodice.

Kada je pokušala da svojim predpostavljenima objasni da joj nije dobro govorili su joj da joj „nije nista i da je hipohondar“. Čim su otvorili trijažu otišla je da se pregleda. Urađena  joj je analiza krvi, a snimak je pokazao „tačkice“ na jednom plućnom krilu.

Poslali je kući i prepisali infuziju, koju niko nije hteo da joj da pa sam morala da molim i „potežem veze“ i hemomicin. Čekala je testiranje. Od hemomicina joj nije bilo bolje, a nema ni logike da joj bude u tom stanju, i dok je docekala testiranje i rezultat  upala se prosirila  i na drugo plućno krilo. Onda nastaje pakao.

Drugi član porodice ima kako kazu „komordibitete“ tako da je bila realan kandidat da umre od „promaje“ kao i mnogi drugi za koje se ne zna od čega su umrli. Najverovatnije od smrti. Pozitivnog clana prepustamo bogu jer u privremenoj bolnici gde je bila izolovana nije dobila NIŠTA. U tom ludilu setim se da je Uskrs i ofarbam jaja jer nista pametnije nisam znala da uradim, a ne umem da se molim.

Pozitivan član počinje da se oporavlja a ovaj problematican je NEGATIVAN. I da, o maloletnom članu koji je u jednom trenutku ostao sam, jedan roditelj odsutan drugi u bolnici, niko nije brinuo osim lude tetke. Ustvari brinula je policija koja je kao kriminalca dolazila sa rotacijama proveravala da li poštuje samoizolaciju i to u vreme policijskog časa zbog opšteg utiska sile. Dete i da hoće nema gde niti čime da ode jer javnog prevoza nema. a zivimo desetak kilometara od grada.

Znam da virus nije poštedeo ni bogatije od naše propale zemlje, ali to treba da nam bude izgovor da se ne traži odgovornost. Naše zdravstvo, ne lekari, nego zdravstveni sistem je pukao i pre korone, barem na jugu, a svakog meseca vec 20 godina mi odbijaju oko 100 evra od plate za njihove potrebe, jer moje su mnogo manje od tog novca i na godišnjem nivou. Neću ni da računam koliko je to para, a znam da ne mogu ni da ih dobijem natrag.

Ne igrajte se ljudima, jedna karta ruši celu kulu, jedan pozitivan u porodici lomi sve ostale…igrajte se politike u parlamentu nemojte sa nama…nemojte da nas lažete jer najogorceniji su oni koji istinu osete na svojoj koži. I da, pre svega ovoga, molila sam  pozitivnog člana porodice da ode na bolovanje jer sam znala kakvo nas ludilo čeka. Nije smela.

Daliborka Alihodžić

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

Znatno manji broj zaraženih u Pčinjskom okrugu