13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaReč po rečJel normalno da u 21. veku rekonstrukcija ulice traje osam meseci?

Jel normalno da u 21. veku rekonstrukcija ulice traje osam meseci?

Već mesecima se odupirem iskušenju da prokomentarišem kako izgleda živeti u Karađorđevoj ulici poslednjih nekoliko meseci… Nisam od onih koji uživaju da hate-uju po društvenim mrežama ali, evo, od jutros, jedna kap prelila je čašu.
Dok  pijem kafu na terasi, nakon što sam prvi put obrisala debeli sloj prašine sa stola, stolica, prozora (kazem prvi put jer se ova radnja mora obavljati bar još 5 puta u toku dana) i ražmišljam kako da čoveku od koga kupujem drva za ogrev objasnim da još uvek ne može da mi izvrši isporuku istih jer i danas imam asfaltne barikade pred kapijom, opa eto ti, nestade struja. Počinju da pište alarmi lokalnih prodavnica, ja trčim po kući i kancelariji da iz struje izvučem sve uređaje koji su mi od životnog značaja. Taman sam to uradila i skoknula do lokalne prodavnice, gde se već stvorio red i gde se prodavac baš mučio da upiše sve šifre proizvoda koje će kasnije ukucavati u novu fiskalnu kasu(ne dao Bog da nešto propusti) vratim se kući i opa vrati se i struja. Idem sada opet redom, obiđem sve štekere, vratim se da srknem ono malo kafe što mi ostalo, kad eto ti opet nestade struja. Opet ista akcija sa štekerima samo što ovaj put negde na pola akcije struja opet dolazi sa istom bukom alarma kao i kad je nestala.
Stavljam još jednu kafu, da skuvam dok ima struje pošto nisam neki štediša pa ne koristim plin i nešto se mislim…..jel ovo lagano vrše pripremu za predstojeću zimu i kupanje hladnom vodom??!! Jel normalno da u 21. veku rekonstrukcija kanalizacione mreže u jednoj od najopterećenijih ulica u centru našeg grada traje 8 meseci??!! Da li je u redu da zbog istih radova ne mogu sebi da obezbedim ogrev za zimu, jer zaboga moramo da štedimo struju??!! Da li je normalno da deca ne mogu bezbedno da uđu u svoju školu, ma ne mogu ni da pređu ulicu trenutno!!!
Skuvala sam evo i drugu kafu, kad popijem idem da osmotrim šta se dešava na gradilištu i ako unapred znam da i danas od radova nema niša….kopaju valjda i u Kralja Milana pa ne mogu da budu na dva mesta u isto vreme. I da, još nešto, dobila sam obećanje da „danas teško, ali nada se, sutra će mi sigurno biti oslobođena kapija“…..gledam onog čoveka i ne verujem, pa isto to su mi rekli i pre tri dana, i pre 7 dana, i…….
Jovana Stojanović

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević