0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaReč po rečMomci i devojke od 70 godina

Momci i devojke od 70 godina

Pre neki dan je iz MMF-a stigla analiza kretanja tržišta rada za region Jugoistočne Evrope i period od narednih 30 godina. Kaže lepo MMF – većina zemalja ima negativan prirodni priraštaj, te će izgubiti 20-25 procenata radne snage i ukupno oko tri miliona radnih mesta.

Što se tiče Srbije, situacija nije nimalo ružičasta (ili Pink, što bi se reklo, – prim.). Kao što sam u predhodnom tekstu izneo podatke najnovijih istraživanja  Srbiju želi da napusti čak 40 procenata mladih do 30 godina. 

Kako u Srbiji političke „elite“ često imaju „genijalna“ rešenja za mnoge stvari i probleme, tako je i ovde nađeno – genijalno rešenje. Ono se sastoji u – povećanju godina staža za penziju, i u radnom angažovanju penzionera! Tako će mladići i devojke od 70 i kusur godina moći i dalje da rade u državnoj upravi, ministarstvima i Domovima zdravlja.

Lepo, reći će neko, pravi spoj znanja, iskustva i političke podobnosti. Još 2011 mi je jedan tadašnji (i sadašnji) ministar rekao „Ma ja eventualno još jedan mandat, taman dok mi sin diplomira, pa da ga gurnem negde..kod mene u firmu, hehe… „. Nema se šta zameriti, ni njemu na očinskoj ljubavi, ni omladincima od 70 ljeta u državnoj upravi.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika