16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaReč po rečPadnaja sneg vrz Vranje

Padnaja sneg vrz Vranje

Padnaja sneg vrz Vranje. Ubav, bel, sve se c’kli od ubavinju, merak da frljiš oči na ovija beli vranjski krovovi, a pod tak’v jed’n krov je i Sofka sanjala i uzdisala, s’s brazletne na ruku, Šana, Tašana, Lenče i mloge druge ubave Vranjanke.

More, i dan’s si je takoj! Gizdave, tafriv se po Slunce, sneg i kišu, dok proodiv pokraj Bel most i po njega odiv, a vetar gi udara u ladni obrazi što se zacrveniv srce k’d počne da čuka pobrgo….
Ubavo si je Vranje naše. Kakvo je – takvo je! Toplo u dušu, pa što ako je padnaja ovol’ki sneg, arno, zima ni uripila u čaršiju, avlije, sokačiki i brda, po kaldrmu se lizgav deca, more…i postari!
Krofne mirišev, jabuke i koštančiki, ladno, drvja se isušili, lisje nema, dim od’tam – od’vam, zaledija se i Bora u park, a pa si ni je merak da si pojemo, da si igramo, da si ga daire dofatimo pa na astal!
Vranje si je ovoj meraklijsko, pod sneg poubavo i potoplo, leleee, u grudi mi ripa srce kol’ko si ga volim i saklet me odma ufati ako bar jedanput u d’n ne gi čujem trube na Bakiju il’ na Ekrema Mamutovića.
Da smo si svi živi i zdravi, a s’s nas i kučiki i mačiki i sve, b’š sve što si je iz Vranje, more…i podaleko!
Pa pa da frljamo vatrometi uz vranjsko vino i rakiju iz naši podrumi!

Piše: Branka Marković

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču