2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaReč po rečPadnaja sneg vrz Vranje

Padnaja sneg vrz Vranje

Padnaja sneg vrz Vranje. Ubav, bel, sve se c’kli od ubavinju, merak da frljiš oči na ovija beli vranjski krovovi, a pod tak’v jed’n krov je i Sofka sanjala i uzdisala, s’s brazletne na ruku, Šana, Tašana, Lenče i mloge druge ubave Vranjanke.

More, i dan’s si je takoj! Gizdave, tafriv se po Slunce, sneg i kišu, dok proodiv pokraj Bel most i po njega odiv, a vetar gi udara u ladni obrazi što se zacrveniv srce k’d počne da čuka pobrgo….
Ubavo si je Vranje naše. Kakvo je – takvo je! Toplo u dušu, pa što ako je padnaja ovol’ki sneg, arno, zima ni uripila u čaršiju, avlije, sokačiki i brda, po kaldrmu se lizgav deca, more…i postari!
Krofne mirišev, jabuke i koštančiki, ladno, drvja se isušili, lisje nema, dim od’tam – od’vam, zaledija se i Bora u park, a pa si ni je merak da si pojemo, da si igramo, da si ga daire dofatimo pa na astal!
Vranje si je ovoj meraklijsko, pod sneg poubavo i potoplo, leleee, u grudi mi ripa srce kol’ko si ga volim i saklet me odma ufati ako bar jedanput u d’n ne gi čujem trube na Bakiju il’ na Ekrema Mamutovića.
Da smo si svi živi i zdravi, a s’s nas i kučiki i mačiki i sve, b’š sve što si je iz Vranje, more…i podaleko!
Pa pa da frljamo vatrometi uz vranjsko vino i rakiju iz naši podrumi!

Piše: Branka Marković

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana