-4 C
Vranje
sreda, 19 januara, 2022
NaslovnaReč po rečSedi, be, dom...

Sedi, be, dom…

Globalna pandemija, koja je zahvatila većinu čovečanstva, menja i način na koji živimo i radimo – svakodnevnicu svih nas.

Ipak, naši ljudi ne bi bili ‘naši’ kada se ne bi dosetili u svakoj situaciji. I dok vlast vodi bitku sa sveopštom krizom, mnogi su našli način da barem malo zaobiđu ograničenja i zabranu kretanja.

Naime, gotovo odmah po uvođenju restriktivnih mera, postavilo se pitanje – kako da šetamo kućne ljubimce? Logično, odgovor je – pa kada nije na snazi zabrana kretanja. Ipak, mnogi su tada na poslu ili sa porodicom. Zato je uvedeno i posebno vreme za šetanje kućnih ljubimaca, što je, naravno, pozitivan gest vlasti i humano prema životinjama.

E sad, niko iz vlasti nije rekao da morate da šetate vašeg psa! Ili da može da šeta jedan pas – jednom dnevno! I tako, dosetili su se naši ljudi. „Tata šeta Reksa od 23.00 do 23.30, mama od 23.30 do 24.00, posle toga ja… A sutra preko dana komšija Pera… A prekosutra žena od komšije Mike“. Kapirate već…Mnogi su shvatili posedovanje kućnog ljubimca kao ‘propusnicu’ za kretanje gradom, a vlasnici pasa su za kratko vreme postali omiljeni u svojim zgradama i komšiluku.

Naravno, i kućni ljubimci imaju svoje potrebe, i humano se treba odnositi prema njima. A ostatak vremena, ko što lepo kažu Vranjanci – „Sedi, be, dom..“

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu