Naslovna Relax kutak IT Anketa: Facebook i Viber najpopularnije aplikacije među Vranjancima

Anketa: Facebook i Viber najpopularnije aplikacije među Vranjancima

Aplikacije na pametnim telefonima i društvene mreže su postale svakodnevnica većine ljudi. Danas čak i TV uređaji imaju ugrađene aplikacije za pristup Facebooku i drugim mrežama. Zato smo odlučili da napravimo malu anketu o korišćenim aplikacijama među Vranjancima, u kojoj je učestvovalo 80 ljudi.

Nije neko veliko iznenađenje da svi anketirani koriste Facebook, većina njih i na računaru i na telefonu, a nekolicina je priznala da FB posećuje i sa računara na poslu.

51 koristi i Instagram, mahom mlađi korisnici, a petnaestoro njih postavlja fotografije gotovo svaki dan. Pored društvenih mreža, veliki broj korisnika imaju i aplikacije popularnih kladionica, a zanimljivo je da ih koriste podjednako i dame i muškarci.

Tu su i aplikacije za vesti 62 anketirana koristi jednu ili više aplikacija za vesti. Od aplikacija za dopisivanje apsolutno najpopularnija aplikacija je Viber, koju ima svih 80 anketiranih. Slede Messenger, Whats App i Message. Od igrica, najpopularnije su Slagalica, Šah i Ukrštene reči, dok oni koji imaju decu ‘obavezno’ imaju instalirane Talking Tom, Angry Birds i Minions.

Zanimljivo je takođe i da većina anketiranih Vranjanaca smatra da je 300 eura optimalna cena mobilnog uređaja ili računara. Ipak, gotovo svi anketirani uređaje dobijaju uz ugovor sa nekim od mobilnih operatera.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Must Read

2.511 Vranjanaca primilo vakcinu

Na teritoriji Grada Vranja vakcinisano je 2.511 osoba, a Zavod za javno zdravlje je potvrdio da je Vranju, do danas, dostavljeno blizu 5000 doza vakcina...

Dva pištolja i 13 metaka pronađena kod Libanca