NaslovnaRelax kutakITNokia vraća PureView modele

Nokia vraća PureView modele

Kako se utakmica na mobilnom tržištu sve više zahuktava, Nokia (koja je sada brend kompanije HMD Global) odlučila je da vrati modele sa oznakom PureView.

PureView modeli su uvek bili fokusirani na fotografiju, i uvek su imali sočiva i optiku kompanije Carl Zeiss (setimo se samo modela 808 PureView i Lumia 1020).

Nova Nokia će nositi naziv “9 PureView“, a pokretaće je procesor Snapdragon 845 i imaće 6 gigabajta RAM memorije, 128GB prostora za skladištenje i ogromnu bateriju od 4,150mAh. Očekuje se da će dimenzije Nokie 9 biti 155 x 75 x 7.9mm. Nema prostora za fizički čitač otisaka prstiju na prednjoj ili zadnjoj strani, što ukazuje na to da će Nokia 9 potencijalno imati čitač otisaka prstiju na QHD ekranu dijagonale 5,99 inča.

Još uvek nije poznato da li će telefon podržavati otključavanje lica. Ljubitelji portova za slušalice će biti razočarani jer nema 3.5mm priključak za slušalice. Nadamo se da Nokia uključuje USB Tipe-C slušalice u maloprodajnoj ambalaži.

Sistem kamera sa 5 senzora, i posebnim senzorom za dubinu trebao bi da daje daleko bolje fotografije od konkurencije, a Nokia tvrdi da će ove kamere “videti“ čak deset puta više svetla nego konkurencija. Imaće i podršku za HDR10 sadržaje.

Nova Nokia će najverovatnije biti predstavljena na sajmu visoke tehnologije CES u januaru, a više ćemo saznati i na Mobile World Congressu u februaru.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

NESTALA ŽENA IZ OKOLINE TRGOVIŠTA: Policija i tužilaštvo rade na slučaju,...

Mlađa žena (identitet poznat redakciji) nestala je 22. juna, napustivši svoj dom 22. juna, da bi njen suprug slučaj policiji prijavio 23. On je...