24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaRelax kutakITPortal Fejsbukov video – telefon

Portal Fejsbukov video – telefon

Kompanija Fejsbuk je ove nedelje predstavila svoj prvi uređaj. Reč je o potpuno novoj vrsti uređaja za komunikaciju nazvanoj Portal, tačnije Fejsbukov video – telefon.

Uređaj dolazi u dve verzije manjoj Portal i većoj koja se zove Portal Plus. Funkcionalnost im je identična a razlikuju se samo u veličini ekrana.

Portal From Facebook

We’re excited to introduce Portal from Facebook, designed to make you feel closer to family and friends. Watch as loved ones, separated by distance, try it for the first time.

تم النشر بواسطة ‏‎Facebook‎‏ في الثلاثاء، ٩ أكتوبر ٢٠١٨

Oba uređaja imaju video kamere od 12 megapiksela i automatsko fokusiranje sagovornika. Glavna opcija je Facebook Messenger, pa sve svoje Fejsbuk prijatelje možete da pozovete samo jednom glasovnom komandom.

Manji uređaj ima 10 inčni ekran, a veći ekran od 15 inča. Može se koristiti i kao bežični zvučnik, a može i da reprodukuje Internet radio stanice Spotify, Pandora i iHeart Radio.

Uz sve ovo, Portal podržava i glasovnog pomoćnika Alexa kompanije Amazon. Alexa takođe može kontrolisati i druge pametne uređaje povezane na Internet, i sve to uz pomoć glasovnih komandi.

Portal je nova vrsta uređaja koji su delom tablet računari, a delom telefoni.

U svetu mesečno oko 400 miliona ljudi koristi Messenger aplikaciju, tako da Fejsbuk računa da će značajan procenat ovih korisnika biti zainteresovan i za uređaj kao što je Portal.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...