NaslovnaRelax kutakITTwitter počinje da obeležava političke tvitove

Twitter počinje da obeležava političke tvitove

Društvena mreža Twitter se već par godina suočava sa kritikama da zapravo širi mržnju i sukobe time što je mnogi svetski političari, prvenstveno Predsednik SAD Donald Tramp, koriste kao sredstvo za vođenje političkih i izbornih kampanja.

Twitter je sada formirao poseban tim administratora, čiji će jedini zadatak biti da proveravaju tvitove političara i svetskih zvaničnika.

Ako se utvrdi da krše pravila, tvitovi će biti posebno obeleženi, te će korisnici znati da je u pitanju potencijalno uznemirujući tvit ili politička propaganda.

Društvene mreže su zadnjih godina postale „oružje“ za političke i društvene obračune, a neretko se putem mreža upućuju pretnje i uvrede, te se postavljaju uznemirujuće slike i video snimci.

I Fejsbuk je u prvih šest meseci ove godine uklonio više od 1.8 miliona naloga, koji su napravljeni isključivo u svrhu političke propagande.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu