2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaRelax kutakITTwitter počinje da obeležava političke tvitove

Twitter počinje da obeležava političke tvitove

Društvena mreža Twitter se već par godina suočava sa kritikama da zapravo širi mržnju i sukobe time što je mnogi svetski političari, prvenstveno Predsednik SAD Donald Tramp, koriste kao sredstvo za vođenje političkih i izbornih kampanja.

Twitter je sada formirao poseban tim administratora, čiji će jedini zadatak biti da proveravaju tvitove političara i svetskih zvaničnika.

Ako se utvrdi da krše pravila, tvitovi će biti posebno obeleženi, te će korisnici znati da je u pitanju potencijalno uznemirujući tvit ili politička propaganda.

Društvene mreže su zadnjih godina postale „oružje“ za političke i društvene obračune, a neretko se putem mreža upućuju pretnje i uvrede, te se postavljaju uznemirujuće slike i video snimci.

I Fejsbuk je u prvih šest meseci ove godine uklonio više od 1.8 miliona naloga, koji su napravljeni isključivo u svrhu političke propagande.

Ivan Trajković

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana