NaslovnaRelax kutakITUpis u IT odeljenje od 13. do 17. maja

Upis u IT odeljenje od 13. do 17. maja

Učenici  završnog razreda osnovne škole koji su zainteresovani za upis u  IT specijalizovano odelјenje  Gimnazije Bora Stanković mogu to učiniti od 13. do 17. maja 2019. godine od 9 do 14 časova.

Digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT odelјenju biće važne za njihov dalјi razvoj. Osim prohodnosti na fakultete koji školuju IT stručnjake, maturanti tih odelјenja mogu da nastave studije i u drugim oblastima i tako probiju put ka digitalizaciji u polјoprivredi, zdravstvu i energetici – kažu u ovoj školi.

Zahvalјujući kompetencijama, ovi učenici mogu odmah po završetku gimnazije da postanu deo inovativnih start – up kompanija. Učenici koji su završili gimnazijska IT odelјenja svoje znanje, veštine i stavove su već uspešno iskazivali na konkursima koje su raspisivale telekomunikacione kompanije. Naročito su velike uspehe pokazali u web-dizajniranju i kreiranju aplikacija za mobilne telefone.

Sve dodatne informacije u vezi IT odelјenja možete pogledati na sajtu škole.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...