Naslovna Relax kutak IT Uprkos zabranama Huawei predstavlja nove telefone

Uprkos zabranama Huawei predstavlja nove telefone

Kao globalni gigant, i jedna od ključnih svetskih telekomunikacionih kompanija Huawei se ne predaje tako lako. Upravo su predstavili čak tri nova smartfona – Nova 5, Nova 5i i Nova 5 Pro.

Nova 5 i 5 Pro imaju ekrane od 6.4 inča, izrađene u OLED tehnologiji. Na poleđini je trostruki sistem kamera od 48, 16 i 2 megapiksela, kao i senzor za dubinu. Selfi kamera ima 32 megapiksela i Ai mogućnosti. Procesori su Kirin 810 i Kirin 980, sa 6 i 8 GB RAM memorije i 128 i 256 GB prostora za skladištenje podataka, a tu su i microSD proširenja.

Nova 5i ima nešto slabije specifikacije – Kirin 710 procesor, 6GB RAM memorije, 128 GB interne memorije i microSD slot. Na poleđini su 4 kamere – 24 megapiksela, 8 megapiksela širokougaona, kao i dve kamere od 2 megapiksela za makro fotografije i dubinu portreta. Selfi kamera takođe ima 24 megapiksela i sistem za bolje fotografije u mraku.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
COVID-19

KRIZNI ŠTAB: Vikend poluzatvoren, cvećare rade zbog Zadušnica

SSP: Pet pitanja za direktorku Zdravstvenog centra

policija

Polio tasta benzinom i zapalio ga