Zaboravite maske – LG ima bolje rešenje

65
PuriCare Wearable

Kompanija LG napravila je uređaj koji se nosi kao maska, ali to ipak nije. LG ga naziva „lični sistem za kontrolu vazduha“.

U suštini, u pitanju je minijaturni klima uređaj za lice, sa funkcijom filtera. Uređaj u sebi ima dva mala ventilatora kao i posebne HEPA filtere koji se mogu menjati. Uređaj se puni u posebnoj kutiji, koja ima UV LED svetla, te dodatno vrši dezinfekciju.

Koristeći LG-jeva najnovija dostignuća u prečišćavanju vazduha, zamenljivi filteri visokih performansi omogućavaju PuriCare Vearable-u da dovede svež, čist vazduh u zatvorenom i napolju. Sa svojim dvostrukim ventilatorima i patentiranim respiratornim senzorom, LG nosivi pročistač vazduha omogućava korisnicima da unose čist, filtriran vazduh, dok respiratorni senzor detektuje ciklus i zapreminu daha korisnika i prilagođava dvostruke ventilatore sa tri brzine. Ventilatori se automatski ubrzavaju kako bi pomogli usisavanju vazduha, a usporavaju kako bi smanjili otpor prilikom izdaha kako bi olakšali disanje.

Ergonomsko dizajniran na osnovu opsežne analize oblika lica, LG PuriCare Vearable čvrsto se uklapa u lice korisnika kako bi se umanjilo curenje vazduha oko nosa i brade. Dizajn takođe omogućava udobno nošenje jedinice satima. Efikasna i lagana baterija od 820mAh nudi do osam sati rada u niskom režimu i dva sata na visokom.

Prvo će se pojaviti na tržištima Azije, a cena još nije poznata.

Ivan Trajković