24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaRelax kutakPIO VLASINA: Počela prodaja dozvola za ribolov

PIO VLASINA: Počela prodaja dozvola za ribolov

Iz Predela izuzetnih odlika Vlasina, saopštili su da  svi rekreativni ribolovci  godišnje, višednevne i dnevne dozvole za rekreativni ribolov za ribarsko područje PIO,,Vlasina„ za 2022.godinu, mogu kupiti u poslovnim prostorijama Turističke organizacije opštine Surdulica u Surdulici i Informativnom centru za zaštitu životne sredine na Vlasini Rid, svakog radnog dana od 07.-15.časova, kao i kod distributera – ribolovačkih udruženja u okruženju KSR,, Ribolovačka priča“- Vranje, USR,, Vlasinsko jezero“ – Surdulica, USR ,,Veternica 1954“ – Leskovac.

U skladu sa Zakonom o zaštiti i održivom korišćenju riblјeg fonda za ribarsko područje na ribolovnim vodama u zaštićenim područjima dozvole za rekreativni ribolov izdaje upravlјač zaštićenog područja. Takođe dozvola za rekreativni ribolov u zaštićenom području može se koristiti samo na ribarskom području za koje je izdata. Ministarstvo zaštite životne sredine je donelo Pravilnik o vrednosti dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2022. godinu, kojim je propisana visina troškova za izdavanje godišnje dozvole za rekreativni ribolov u iznosu od 4.500 dinara, višednevne 2.000 dinara i dnevne 1.000 dinara.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...