Naslovna Relax kutak Šef Amazona zaradio 12 milijardi za jedan dan

Šef Amazona zaradio 12 milijardi za jedan dan

Najbogatiji čovek na svetu, osnivač Amazona Džef Bezos, postavio je novi rekord u dnevnoj zaradi povećavši svoje bogatstvo u jednom danu za 13 milijardi dolara.

Porast onlajn trgovine i sve veći broj korisnika interneta i pametnih teledona u svetu doveli su do toga da su IT kompanije među najvrednijima u svetu, a njihovi šefovi milijarderi.

Amazon, kao vodeća kompanija za onlajn trgovinu, ne samo da je vredna skoro trilion (hiljadu milijardi) dolara, već je i njen CEO Džef Bezos najbogatiji čovek na svetu. U ponedeljak su akcije Amazona skočile za 7 procenata na berzi, što znači da je Bezos za samo jedan dan povećao svoje bogatstvo za 12 milijardi dolara, te sada ukupno ‘vredi’ 179 milijardi dolara.

Koliki novac se ‘vrti’ na internetu govori i podatak da su Amerikanci za samo mesec dana potrošili preko 20 milijardi dolara na onlajn kupovinu i proizvode.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Must Read

2.511 Vranjanaca primilo vakcinu

Na teritoriji Grada Vranja vakcinisano je 2.511 osoba, a Zavod za javno zdravlje je potvrdio da je Vranju, do danas, dostavljeno blizu 5000 doza vakcina...

Dva pištolja i 13 metaka pronađena kod Libanca