-10.1 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaRelax kutakŠta sve možete da naučite tokom vanrednog stanja

Šta sve možete da naučite tokom vanrednog stanja

To što ste kod kuće je i idealna prilika da se vreme pametno utroši da naučite sve ono što može da vam ubuduće koristi, bilo da je reč o poslu ili nekom hobiju koji volite.

Poslovi.infostud.com su istraživali za vas koje su to platforme, koji u doba korona virusa nude i besplatne obuke i kurseve, pored onih koje se redovno naplaćuju. U ovom periodu možete poboljšati znanje stranog jezika, slepog kucanja, ali i usavršavati poslovne veštine, učiti digitalini marketing, web dizajn, programiranje i još mnoštvo drugih stvari.

Razvoj karijere

 1. Krojačeva škola – Pravo mesto da potražite besplatne onlajn kurseve  za učenje HTML-a, WordPressa, Python instalacija ili pravljenje TOP CV-a i motivacionog pisma.
 2. Skillshare – Na ovom sajtu saznaćete kako da razvijate nove profesionalne veštine, a na raspolaganju vam je više od hiljadu predavanja iz biznisa, dizajna i fotografije.
 3. Link e-learning (Company Academy) – Ovde možete potpuno besplatno učiti veštine jasne i uverljive prezentacije, kao i lekcije o tehnikama donošenja odluka i pisanja.
 4. Kadenze – Sve što vam je neophodno da znate o istoriji grafičkog dizajna i svim tehnikama iz te oblasti, možete pratiti na kursu ovog portala.

Učenje jezika

 1. British council – Saznajte kako je najbolje da deca uče engleski, kao i oni koji žele da znanje poboljšaju radi posla, pa sve do kursa koji vas vodi kroz život i delo Vilijama Šekspira.
 2. Virtuelna učionica – Interaktivna gramatika engleskoj jezika čeka vas na paltformi koja i inače korisnicima olakšava učenje, kroz vežbe, praćenje napretka i takmičenje sa ostalim učesnicima.
 3. Duolingo – Ne propustite i ovu dobru priliku da besplatno naučite neki od svetskih jezika: španski, francuski, nemački, italijanski, portugalski, holandski, japanski…

Digitalni marketing

 1. Facebook blueprint – Naučite nove marketinške veštine na ovaj platformi, naročito „pokupite” sva znanja o Fejsbuk oglašavanju.
 2. Google Digital Garage – Dopunite znanje iz digitalnog marketinga, kako da budete što prisutniji na svojim platformama prodajete onlajn, a naučite i kako da se zaštitite od hakera
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Programiranje

 1. Škola koda – Pod sloganom „Učimo narod programiranju”, ova onlajn škola pruža i besplatne tutorijale i vežbe iz ove oblasti.
 2. Freecode camp – Ključne njihove teme su izrada projekata i učenje kodiranja, a po sopstvenoj oceni, čak 40.000 njihovih diplomaca pronašlo je posao u kompanijama kao što su Amazon, Google i Apple.
 3. Tutoriali.org – ogroman broj tutorijale i za početnike i za one naprednije

Razne oblasti

 1. Typingstudy – Možda je sada prava prilika da naučite brzo-slepo kucanje, posebno ako vam je ono neophodno ili može da ubrza posao koji radite.
 2. Linkedin learning – Mesec dana besplatno možete pratiti poslovne, kreativne i IT kurseve. Uslov je da morate ostaviti broj platne kartice, pa se obavezno treba odjaviti nakon isteka besplatnog perioda.
 3. Kampster – Interaktivna platforma za onlajn učenje, pored onih kurseva koji se plaćaju, ima i besplatnih – Kako da povećaš broj Instagram pratilaca, Kurs mršavljenja-prihvati izazov, kao i mnogi drugi..
 4. Bookmate – Najlakši način da pristupite knjigama i to riznici sa više hiljada naslova. Imate priliku da čitate knjige sedam dana potpuno besplatno.
 5. Udemy – U ponudi ima mnogo platformi iz sasvim različitih oblasti – programiranja, dizajna, učenja italijanskog za početnike, sedmodnevnog plana ishrane na bazi biljaka…
 6. Scribd – ima neverovatnu biblioteku eknjiga, audio knjiga, časopisa, članaka kojima možete besplatno da pristupite tokom 30 dana putem linka.
 7. Khan Academy – Ovaj sajt ima brojne onlajn kurseve iz različitih oblasti koji pomažu učenicima i nastavnicima tokom perioda školovanja ili učenje nečega sasvim novog.

SourceInfostud
Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović