Trubački orkestar Ekrema Mamutovića oduševio Francuze

131

Trubački orkestar Ekrema Mamutovića učestvovao je na  sedmodnevnom festivalu u francuskom gradu Aleson. Bili su jedini afirmisani predstavnici iz Srbije i oduševili su Francuze i nastupimo i potrebom da na časovima prenesu svoje znanje muzičarima iz ove zemlje.

Svakodnevno smo imali učenike iz cele Francuske i učili ih kako da sviraju duvačke instrumente. Bili su oduševljeni našom interpretacijom iako su to sve školovani muzičari. Ubrzo su savladali tri numere iz ovog kraja koje su ih oduševile „Jovano Jovanke“, „Niška Banja“ i „Lela Vranjanka“ – prenosi nam utiske Ekrem Mamutović.

Na festivalu u Francuskoj, koji po mnogo čemu podseća na Guču, vranjski trubači su oduševili publiku ali i brojne menadžere.

Dobili smo brojne pozive za nastupe širom sveta, Kanada, Amerika i brojni festivali u Evropi. Naš menadžer Florian Kalvez nam je ugovorio ovaj nastup u Francuskoj i vrlo smo mu zahvalni – kaže Ekremov otac Dobrivoje Mamutović.

Zanimljivo je da je sa njima nastupao kao punopravni član orkestra i Ekremov sin desetogodišni Kristijan, trubački naslednik Mamutovića, koji pohađa muzičku školu i već je dobitnik brojnih muzičkih priznanja.

Inače, ovo je drugi nastup trubača iz Vranja u Francuskoj ove godine, prvi put su nastupili na festivalu u blizini Liona, u julu mesecu, odakle takođe nose najlepše impresije.