10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaRelax kutakU Trgovištu formiran Klub malog fudbala Pčinja-Trgovište

U Trgovištu formiran Klub malog fudbala Pčinja-Trgovište

U Trgovištu je osnovan klub malog fudbala „Pčinja“. Predsednik udruženja KMF „Pčinja“ je fudbaler Milan Milenković u Trgovištu poznatiji kao „majstor“, iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru, koju je započeo vranjskom fudbalskom klubu „Dinamo“ Vranje, nakon toga odlazi u FK Vranjska Banja i na kraju se vraća u klub  Pčinja.

Važi za vrsnog poznavaoca futsala i na turnirima u Trgovištu, Vranju, regionu i šire uvek je proglašavan za najboljeg igrača.

Iz nepoznatih razloga se povlači iz velikog fudbala i napušta FK Pčinju, a u avgustu iznenađuje sve ljubitelje sporta, formira klub malog fudbala Pčinja-Trgovište.

KMF Pčinja-Trgovište je zvanično član Regionalne Futsal lige Jug, gde će voditi borbu sa još sedam klubova iz iste lige. Pored KMF Pčinje tu su i: KMF Lidoret Preševo, Midzor 192 Pirot, KMF  As Bujanovac,KMF Balkanski Dimitrovgrad, KMF Niš 92 Niš, KMF Babušnica  i KMF Dolap Prokuplje.

Osnivač ima ideju da tim čine isključivo igrači iz Trgovišta. Klub će u početku funkcionisati uz pomoć donacija i sami igrači će snositi deo troškova do naredne godine i konkursa za finansiranje sportskih klubova u opštini Trgovište.

KMF Pčinja večeras igra svoju prvu utakmicu protiv ekipe iz Bujanovca.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru