2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaRelax kutakUmetnost za poneti

Umetnost za poneti

Grafička radnja „Copiatura R“, započela je neobičan projekat promocije umetnosti. Naime trend štampe na upotrebnim i odevnim predmetima, iskorišćen je kako bi se promovisali umetnički radovi stvaraoca iz Vranja, kroz priču simbolično nazvanu „Ponesi umetnost“.

Goran Ljubisavljević vlasnik „Copiature R“, kaže da ideja nailazi na odličan odziv kod ljudi koji umeju da cene umetnost, ali i kod umetnika koji žele da svoju umetnost promovišu tako što će se slike, umetničke fotografije i drugi radovi naći, na odevnim predmetima, tabakerama, šoljama za kafu ….

Cene su simbolične s obzirom da je reč o stvarima koje nose potpis i akademskih slikara. Najprepoznatljivije kod kupaca je stvaralaštvo Vesne Marinković Stanković, ali i ostali čija se dela štampaju imaju svoje kupce – kaže Ljubisavljević.

Svi zainteresovani kupci koji žele da ponesu umetnost, na sebi ili sa sabom, ali i stvaraoci mogu se javiti „Copiaturi R„. Ljubisavljević dodaje da im je ideja da se stvaraoci iz Vranja promovišu, na ovaj način, ali i da neki od predmeta mogu biti idealni suveniri koji predstavljaju grad.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana