Vranjski maratonci sportski ponos Vranja

50
Vranjski maratonci iza sebe imaju izuzetno uspešnu godinu, zbog čega su istinski sportski ponos grada.
Pored standardnih učešća na trkama u Srbiji gde su nastupili u petnaestak različitih gradova mogu se pohvaliti i učešćima na inostranim trkama.
Zemlje u kojima su se takmičili su Slovačka, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Makedoniji, Grčka i Francuska. Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz nisu ostavili ravnodušne članove kluba.
Sportski uspesi kao ono najbitnije su takođe obeležili proteklu sezonu. Mesta na postolju su obezbedili Dunja Mihajlović, Jelena Stoiljković, Milan Andjelković i Nikola Janjić počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi.
Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50 kilometara čime je klub a i naš grad upisao u istoriju atletike.
Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu naše atletike. Pored toga osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara. Suvišno je nabrajati osvojena odličja tokom sezone na raznim gradskim i planinskim trkama.
Treći vransjki polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio sam vrh srpske atletike .