28.2 C
Vranje
ponedeljak, 15 avgusta, 2022
NaslovnaRelax kutakVranjski maratonci sportski ponos Vranja

Vranjski maratonci sportski ponos Vranja

Vranjski maratonci iza sebe imaju izuzetno uspešnu godinu, zbog čega su istinski sportski ponos grada.
Pored standardnih učešća na trkama u Srbiji gde su nastupili u petnaestak različitih gradova mogu se pohvaliti i učešćima na inostranim trkama.
Zemlje u kojima su se takmičili su Slovačka, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Makedoniji, Grčka i Francuska. Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz nisu ostavili ravnodušne članove kluba.
Sportski uspesi kao ono najbitnije su takođe obeležili proteklu sezonu. Mesta na postolju su obezbedili Dunja Mihajlović, Jelena Stoiljković, Milan Andjelković i Nikola Janjić počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi.
Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50 kilometara čime je klub a i naš grad upisao u istoriju atletike.
Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu naše atletike. Pored toga osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara. Suvišno je nabrajati osvojena odličja tokom sezone na raznim gradskim i planinskim trkama.
Treći vransjki polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio sam vrh srpske atletike .

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

COVID PRESEK: Testiranо 240 osoba, a kod 95 registrovan pozitivan nalaz

U nedelju 7. avgusta testirana je 240 osoba iz Pčinjskog okruga, a kod 95 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 39,6 % pozitivnih od ukupnog broja testiranih. Analize su pokazale da је 95...

Izgorela kuća u selu Uševce

ATD PONOVO CRVENA ZONA: Kovid menja organizaciju rada