CDI: Podrška obolelima od koronavirusa i zdravstvenim radnicima

81

Centar za društvene integracije (CDI) realizovao je akciju „Niste sami, mi smo uz vas“ sa ciljem pružanja podrške obolelima od koronavirusa u Vranju, kao i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihove živote.

Aktivisti Centra za društvene integracije su u periodu od 1. novembra do 25. decembra 2020.  prikupljali pomoć od građana koji su donirali pomoć. Vrednost prikupljene donacije iznosi 726.000 dinara.

Uz pomoć volontera CDI-a napravljeni su paketići za obolele u kojima se, pored ostalog, nalaze i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje, koje su građani slali putem elektronske pošte i sandučića specijalno namenjenim za tu svrhu koji su bili postavljeni na pet lokacija u gradu. Na ovaj način građani su dali podršku i iskazali saosećanje. Prikupljeno je 243 poruke, od kojih je 200 odštampano.

Paketi pomoći su uručeni su danas menadžmentu Zdravstvenog centra Vranje, koji je zadužen za podelu ove pomoći pacijentima obolelim od COVID-19.

U okviru akcije odazvalo se 47 pojedinaca, kompanija, nevladinih organizacija, preduzetnika i drugih ustanova iz Vranja, Vranjske Banje, Niša, Leskovca, Beograda, Surdulice, Novog Brda, Preševa, Svilajnca i Vršca, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo na učešću.

Projekat „Niste sami – mi smo uz vas“ podržala je  Fondacija Ana i Vlade Divac, koja predvodi Koaliciju za dobročinstvo, u okviru konkursa „Slavimo filantropiju“.