NaslovnaVestiCOVID 19: Situacija pod kontrolom, brine broj novoobolelih

COVID 19: Situacija pod kontrolom, brine broj novoobolelih

U kovid bolnicama vranjskog Zdravstvenog centra hospitalizovan je 101 pacijent. Od tog broja 85 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, na kiseoniku 44. Primljeno je 15 pacijenata, a otpušteno 14 u predhodna 24 sata. Trenutan broj slobodnih postelja je 49.

***************

Prema saopštenju Kliničkog centra u Nišu, koji je referentna ustanova za covid 19 na jugu Srbije, u Vranju su u utorak preminula još dva pacijenta od posledica zaražavanja korona virusom.

***************

Što se tiče kovid ambulante  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 239 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 140. Direktor Bolnice dr Nikola Popović govorio je za VOM o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našen gradu. Posebno je apelovao da se pacijenti blagovremeno javljaju lekaru, a ne da se sami leče kod kuće.

***************

U Kovid bolnici u Surdulici hospitalizovano je 33 ljudi. U predhodna 24 sata bilo je tri prijema i dva otpusta. Največi broj hospitalizovanih je iz Surdulice , ali pacijenata i iz Vranja, Vladičinog Hana, Preševa i Bosilegrada.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju