COVID 19: Situacija pod kontrolom, brine broj novoobolelih

196
Foto: I.Mladenovi─ç

U kovid bolnicama vranjskog Zdravstvenog centra hospitalizovan je 101 pacijent. Od tog broja 85 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, na kiseoniku 44. Primljeno je 15 pacijenata, a otpušteno 14 u predhodna 24 sata. Trenutan broj slobodnih postelja je 49.

***************

Prema saop┼ítenju Klini─Źkog centra u Ni┼íu, koji je referentna ustanova za covid 19 na jugu Srbije, u Vranju su u utorak preminula jo┼í dva pacijenta od posledica zara┼żavanja korona virusom.

***************

┼áto se ti─Źe kovid ambulante ┬átokom ju─Źera┼ínjeg dana obavljeno je 239 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 140.┬áDirektor Bolnice dr Nikola Popovi─ç govorio je za VOM o trenutnoj epidemiolo┼íkoj situaciji u na┼íen gradu. Posebno je apelovao da se pacijenti blagovremeno javljaju lekaru, a ne da se sami le─Źe kod ku─çe.

***************

U Kovid bolnici u Surdulici hospitalizovano je 33 ljudi. U predhodna 24 sata bilo je tri prijema i dva otpusta. Najve─Źi broj hospitalizovanih je iz Surdulice , ali pacijenata i iz Vranja, Vladi─Źinog Hana, Pre┼íeva i Bosilegrada.