NaslovnaVestiCOVID -1916 pozitivnih na koronavirus u Pčinjskom okrugu

16 pozitivnih na koronavirus u Pčinjskom okrugu

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 332 uzorka iz Pčinjskog okruga, ukupno je 16 pozitivnih na koronavirus. Od tog broja 12 je iz Vranja, dok su po 2 novozaražena iz Vladičinog Hana i Surdulice. U ostalim opštinama okruga nije bilo novih zaražavanja virusom Covid 19.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je  108 pregleda, od čega je 52 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 60 pacijenata i sačinjeno 27 RTG pluća. Urađena su 53 antigenska testa od kojih je 12 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 12 pacijenata.

U dve kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 50 pacijenata. Od tog broja 43 su  pozitivna na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 36 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata, otpušteno šest, od čega je jedan transportovan u Kruševac. Trenutno je u kovid bolnicama 110 slobodnih  postelja.

Buy Me A Coffee

Popularno

Počelo prijavljivanje za 3000 dinara pomoći

U ponoć je na sajtu pmi.trezor.gov.rs, a prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, počelo prijavljivanje vakcionisanih građana...

Otvoren zoološki vrt kod sela Ćukovac

Igra ilustracija

„Ženski solidarni front“ u humanoj misiji