Naslovna Vesti COVID -19 81 osoba iz Pčinjskog okruga pozitivna na korona virus

81 osoba iz Pčinjskog okruga pozitivna na korona virus

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje od 376 obra]enih uzoraka iz Pčinjskog okruga  pozitivna je 81 osoba. Od tog broja 59 je iz Vranja, 7 iz Preševa, po 4 iz Bujanovca, Surdulice i Trgovišta, dve osobe iz Vladičinog Hana i 1 osoba iz Bosilegrada. Ne smanjuje se ni broj pregleda u kovid ambulanti, ali na sreću uglavnom je reč o lakšim kliničkim slikama.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljena su 182 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 95. Uzorkovana je krv kod 140 pacijenata i sačinjeno 77 RTG pluća. Urađen je 1 PCR i 103 antigenska testa, od kojih је 50 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 16 pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana su 104 pacijenta. Od tog broja 94 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 95 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, otpušteno 11. Trenutno je u kovid bolnicama  56 slobodnih postelja.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović