Naslovna Vesti COVID -19 85 novih slučajeva koronavirusa u Pčinjskom okrugu

85 novih slučajeva koronavirusa u Pčinjskom okrugu

Najnoviji podaci vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da se beleži porast broja obolelih, naročito je to primetno u Vranju. Od ukupno 392 obrađena uzorka, virus je potvrđen kod 865 ljudi, od tog broja u Vranju je 66 novoobolelih. Procentualno broj obolelih u odnosu na testirane je 21, 68 procenta.

U Preševu je sedam novih slučajeva, u Bujanovcu pet, Surdulici i Bosilegradu po tri, Trgovištu jedan, dok u Vladičinom Hanu nema novoregistrovanih.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 214 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 105. Uzorkovana je krv kod 122 pacijenta i sačinjena 94 RTG pluća. Urađena su 2 brza,  5 PCR i 118 antigenskih testova, od kojih је 56 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 30 pacijenata.

U kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu broj hospitalizovanih pacijenata se ne smanjuje. U vranjskim kovid bolnicama leči se 107 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 8 pacijenata, a otpušteno 15, u predhodna 24 sata. Trenutno su u kovid bolnicama u Vranju 53 slobodne postelje.

U Surdulici je trenutno hospitalizovan 51 pacijent.U predhodna 24 sata bilo je 4 prijema i dva otpusta. Zabeležen je i jedan exitus. U ovom trenutku u Surdulici je 12 slobodnih bolničkih postelja

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović