NaslovnaVestiCOVID -19Američki obaveštajci: "COVID-19 nije veštački stvoren"

Američki obaveštajci: „COVID-19 nije veštački stvoren“

Od početka izbijanja globalne pandemije, na internetu, kao i u pojedinim medijima kruže glasine i teorije zavere da „je COV19 stvoren u laboratoriji, verovatno kao biološko oružje“.

Kancelarija Nacionalne obaveštajne službe SAD (National Department of Intelligence, NDI) koja obuhvata obaveštajne agencije kao što su CIA, NSA i DHS saopštila je da nema dokaza da je COV19 veštački stvoren.

Takođe, saopštili su i da je gotovo sigurno da je virus prirodnog porekla, te da je potekao iz životinja na Jugoistoku Kine. Ipak, NDI će nastaviti da istražuje tvrdnje da je COV19 „pobegao“ iz državne laboratorije u Kineskom gradu Wuhan, gde je vršeno istraživanje. Kineske vlasti su ranije priznale da postoje takva istraživanja, ali da virus nije namerno stvoren ili modifikovan. Ipak, sumnje se ne smiriju – pre par dana je Francuski ekspert za genetiku i dobitnik Nobelove nagrade Frank Montanje rekao „da je gotovo siguran da je COV19 veštački stvoren, te da u svom DNK nizu ima i delove nekih drugih virusa“.

Šta je prava istina, saznaćemo uskoro ili nećemo ….

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu