-7.5 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Američki obaveštajci: "COVID-19 nije veštački stvoren"

Američki obaveštajci: „COVID-19 nije veštački stvoren“

Od početka izbijanja globalne pandemije, na internetu, kao i u pojedinim medijima kruže glasine i teorije zavere da „je COV19 stvoren u laboratoriji, verovatno kao biološko oružje“.

Kancelarija Nacionalne obaveštajne službe SAD (National Department of Intelligence, NDI) koja obuhvata obaveštajne agencije kao što su CIA, NSA i DHS saopštila je da nema dokaza da je COV19 veštački stvoren.

Takođe, saopštili su i da je gotovo sigurno da je virus prirodnog porekla, te da je potekao iz životinja na Jugoistoku Kine. Ipak, NDI će nastaviti da istražuje tvrdnje da je COV19 „pobegao“ iz državne laboratorije u Kineskom gradu Wuhan, gde je vršeno istraživanje. Kineske vlasti su ranije priznale da postoje takva istraživanja, ali da virus nije namerno stvoren ili modifikovan. Ipak, sumnje se ne smiriju – pre par dana je Francuski ekspert za genetiku i dobitnik Nobelove nagrade Frank Montanje rekao „da je gotovo siguran da je COV19 veštački stvoren, te da u svom DNK nizu ima i delove nekih drugih virusa“.

Šta je prava istina, saznaćemo uskoro ili nećemo ….

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović