NaslovnaVestiCOVID -19Blagi rast broja novoobolelih u Pčinjskom okrugu

Blagi rast broja novoobolelih u Pčinjskom okrugu

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 319 uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je 28 pozitivnih na koronavirus. Od tog broja 16 je iz Vranja, 5 iz Vladičinog Hana, 3 iz Bujanovca i po 2 iz Surdulice i Preševa.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 119 pregleda, od čega 45 prvih. Uzorkovana je krv kod 59 pacijenata i sačinjen 51 RTG pluća. Urađena su četiri PCR testa i 51 antigenski test od kojih je 12 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod sedam pacijenta.

U dve kovid bolnice u Vranju  hospitalizovano je 50 pacijenata. Od tog broja 44 su pozitivna na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 36 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata, otpušteno isto toliko, od čega je jedan transportovan u Kruševac, a još jedan u Niš. Trenutno je u kovid bolnicama 110 slobodnih  postelja.

Buy Me A Coffee

Popularno

Počelo prijavljivanje za 3000 dinara pomoći

U ponoć je na sajtu pmi.trezor.gov.rs, a prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, počelo prijavljivanje vakcionisanih građana...

Jedna osoba u okrugu pozitivna na koronavirus