-7.5 C
Vranje
ponedeljak, 24 januara, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Brnabić: Krizni štab sutra o Vranju

Brnabić: Krizni štab sutra o Vranju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas dodatno povećao broj zaraženih koronavirusom u Vranju, ali da je situacija i dalјe pod kontrolom, objavljeno je na sajtu Valde Srbije.

Ona je najavila da je za sutra zakazala sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 kako bi se razgovaralo o tome da li je potrebno bilo šta preduzeti.

Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali još jednom napominjem da kriza nije gotova. Izašli smo iz najgorih vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalјe moramo da nosimo maske i pazimo na distancu – poručila je premijerka.

Brnabić je dodala da se situacija prati detalјno i kontinuirano i da je zato doneta odluka o tome da se nastave proširena testiranja, između 5.000 i 6.000 lјudi dnevno jer je zdravlјe apsolutno na prvom mestu.

Cilј tih testiranja, kako je objasnila, jeste da se odmah ustanovi eventualna pojava bilo kakvog lokalnog žarišta i kako bi odmah moglo da se reaguje, da se identifikuju svi asimptomatski slučajevi, a COVID-19 iskoreni u celoj Srbiji.

Brnabić je još jednom apelovala na sve da ne zaborave da još nismo proglasili sveukupnu pobedu, već da je epidemija još tu i da možemo da živimo i radimo uz sve mere prevencije.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović