NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Epidemiološka situacija "izrazito nestabilna"

COVID 19: Epidemiološka situacija „izrazito nestabilna“

Epidemiolog vranjskog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže za VOM da je trenutna epidemiološka situacija u Vranju „izrazito nestabilna“. Tome u prilog govore podaci da je od 27 uzoraka, koji su juče poslati na analizu, 7  pozitivno na koronavirus. Od tog broja, šest obolelih je iz Vranja, a jedan iz Preševa. Prema rečima dr Stankovića, novooboleli su iz starije populacije.
***********
U kovid bolnici Zdravstvenog centra  Vranje hospitalizovano je 27 pacijenata, od kojih je 12 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 18 pacijenata, na kiseoniku devet. Otpuštena su tri pacijenta, od kojih su dva transportovana za Niš. Trenutan broj slobodnih postelja je 153.
***********
U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 66 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 45. Uzorkovana je krv kod 42 pacijenta i sačinjen 31 RTG pluća. Takođe, urađeno je 48 brzih i 18 PCR testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 12 pacijenata.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način