NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Epidemiološka situacija u okrugu i dalje zabrinjavajuća

COVID 19: Epidemiološka situacija u okrugu i dalje zabrinjavajuća

Iako se prema zvaničnoj statistici beleži manji pad broja zaraženih, epidemiološka situacija u okrugu i dalje je u kategoriji zabrinjavajuće, zbog velikog broja obolelih sa težim kliničkim slikama, popunjenoszti bolničkih kapaciteta i broja zdravstvenih radnika koji su oboleli od koronavirusa.

Od 331 uzorka poslatog na analizu, kod 123 osoba u okrugu je potvrđen virus. Procentualno broj novozaraženih u odnosu na testirane je 37, 6 procenata, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

U Vranju i dalje najveći bro slučajeva, čak 73, u Vladičinom Hanu beleži se rast obolelih pa je 15 potvrđenih slučajeva, sledi Bujanovac sa 11, Surdulica sa 10, dok je u Preševu 7 novih slučajeva, Trgovištu pet i Bosilegradu dva.

U kovid bolnicama  Pčinjskog okruga hospitalizovano je ukupno 205 pacijenata, a slobodno je ukupno 18 bolničkih ležajeva. Od tog broja 143 je u Vranju, 61 u Surdulici.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju