Naslovna Vesti COVID -19 COVID 19: Još 122 obolelih u Vranju

COVID 19: Još 122 obolelih u Vranju

U Vranju je prema najnovijim podacima u toku jučerašnjeg dana registrovano još 122 obolelih od COVID- a. Ukupno je u Pčinjskom okrugu juče virus registrovan kod 145 osoba od 456 uzoraka.

Urađeno je 118 PCR testa od kojih je bilo pozitivno bilo sedam, od 338 antigentskih testova pozitivno je bilo 138.

U Bujanovcu je registrovano još sedam novih slučajeva, u Preševu šest, u Vladičinom Hanu pet, Surdulici tri i Trgovištu dva, dok u Bosilegradu nema novih slučajeva.

Direktorka Zavoda za javno Zdravlje dr Svetlana Stojanović smatra da je nužno stalno ponavljati da vakcinacija ne znači u startu zaštitu, već da je potrebno još para nedelja kako bi se stvorila antitela, a da su se ljudi opustili posle prve vakcine.

Foto: Ivan Mladenović

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 274 pregleda, od čega je 137 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 165 pacijenata i sačinjeno 95 RTG pluća. Urađena su 2 PCR i 146 antigenskih testova, od kojih je 106 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 30 pacijenata.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 122 pacijenta, dok se u Surdulici leči 35 ljudi.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

SSP: Grad pred bankrotom