NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Još deset novoobolelih

COVID 19: Još deset novoobolelih

U Zavod za javno zdravlje u Vranju pristigli rezultati 55 poslatih uzoraka koji pokazuju  pda je čak 10 osoba pozitivno na koronavirus. Od tog broja 7 pacijenata je iz Vranja, dok su 3 iz Bujanovca. Svakodnevni apeli iz Gradskog štaba za vanredne situacije o nužnom poštovanju mera preventive, po svemu sudeći nemaju efekta na građane Vranja, naročito na mlađu populaciju. U petak veče gotovo svi kafići i gradske kafane bile su prepune gostiju, a preporučene mere su po svemu sudeći mrtvo slovo na papiru.

***********

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 86 pregleda, od kojih je 45 prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 51 pacijenta i sačinjena su 44 RTG pluća. Takođe, urađena su 54 brza testa i 21 PCR, a dijagnostifikovana je bronhopneumonija kod 7 pacijenata.

***********

Prema jutrašnjim podacima u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 22 pacijenta, od kojih je osam pozitivno na koronavirus. Među hospitalizovanima nema dece. Primljena su dva pacijenta, a trenutan broj slobodnih postelja je 158. Tri pacijenta su otpuštena, s tim što je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni ishod.

Buy Me A Coffee

Popularno

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

U naselju Raška večeras je izbio požar, javljaju naši reporteri, a sudeći prema prvim informacijama gori kuća. Požar je izbio na krovu kuće u...

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju

Predavanje na temu Glumačka pedagogija u Srbiji