Naslovna Vesti COVID -19 COVID 19: Još deset novoobolelih

COVID 19: Još deset novoobolelih

U Zavod za javno zdravlje u Vranju pristigli rezultati 55 poslatih uzoraka koji pokazuju  pda je čak 10 osoba pozitivno na koronavirus. Od tog broja 7 pacijenata je iz Vranja, dok su 3 iz Bujanovca. Svakodnevni apeli iz Gradskog štaba za vanredne situacije o nužnom poštovanju mera preventive, po svemu sudeći nemaju efekta na građane Vranja, naročito na mlađu populaciju. U petak veče gotovo svi kafići i gradske kafane bile su prepune gostiju, a preporučene mere su po svemu sudeći mrtvo slovo na papiru.

***********

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 86 pregleda, od kojih je 45 prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 51 pacijenta i sačinjena su 44 RTG pluća. Takođe, urađena su 54 brza testa i 21 PCR, a dijagnostifikovana je bronhopneumonija kod 7 pacijenata.

***********

Prema jutrašnjim podacima u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 22 pacijenta, od kojih je osam pozitivno na koronavirus. Među hospitalizovanima nema dece. Primljena su dva pacijenta, a trenutan broj slobodnih postelja je 158. Tri pacijenta su otpuštena, s tim što je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni ishod.

Buy Me A Coffee

Must Read

2.511 Vranjanaca primilo vakcinu

Na teritoriji Grada Vranja vakcinisano je 2.511 osoba, a Zavod za javno zdravlje je potvrdio da je Vranju, do danas, dostavljeno blizu 5000 doza vakcina...

Dva pištolja i 13 metaka pronađena kod Libanca