6 C
Vranje
utorak, 29 novembra, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Pada broj obolelih, raste broj vakcinisanih

COVID 19: Pada broj obolelih, raste broj vakcinisanih

Prema današnjim izveštajima Zavoda za javno zdravlje i gradskog Štaba za vanredne situacije u Vranju, broj obolelih od koronavirusa se i dalje smanjuje, dok broj vakcinisanih ljudi raste iz dana u dan.

**************

U Pčinjskom okrugu u toku jučerašnjeg dana kod  19  osoba je potvrđen COVID 19, od 198 testiranih, pa je procenat zaraženih u odnosu na testirane 9,59 procenata. Od tog broja 7 je iz Vranja. Među novoobolelima nema dece, a više od polovine, četiri obolela su iz starosne kategorije od 30 do 39 godina. Što se tiče  ostalih opština, U Vladičinom Hanu je kod pet osoba potvrđeen virus, u Surdulici su registrovana 3 novoobolela, u Preševu dva i po jedan iz Bujanovca i Bosilegrada.

**************

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 109 pregleda, od čega 33 prva. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod tri pacijenta.
**************
U kovid bolnici u Vranju hospitalizovana su 42 pacijenta. Od tog broja 35 je pozitivno na koronavirus, a 32 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 24 pacijenta. Nije bilo prijema novih pacijenata u predhodna 24 sata, a na kućno lečenje otpušteno je sedam. Trenutno su u kovid bolnici 34 slobodne postelje.
**************
Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Vranju na teritoriji grada ukupno je vakcinisano 37.250 osoba. Samo prvu dozu primilo je 20.336 lica, a drugu 16.914.
Prvu i drugu dozu Sinopharm vakcine primila su 27.144 lica, Pfizer 4.758, Sputnik V 4.893, dok je prvu dozu Astra Zeneka vakcine primilo 455 građana. Do sada je vakcinisano i 949 građana Republike Severne Makedonije u Vranju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru