10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Sedam obolelih u okrugu, svi iz Vranja

COVID 19: Sedam obolelih u okrugu, svi iz Vranja

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 243 uzorka iz Pčinjskog okruga, sedamje pozitivnih na COVID 19. Svih sedam pozitivnih je iz Vranja. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nema novoobolelih od koronavirusa.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 85  pregleda, od čega je 30 prvih. Uzorkovana je krv kod 36 pacijenata i sačinjeno 18 RTG pluća. Urađeno je 37 antigenskih i tri PCR testa, od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri pacijenta.

U kovid bolnici Vranje hospitalizovana su 34 pacijenta. Od tog broja 28 je pozitivno na koronavirus, a 24 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 20 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su tri pacijenta, otpušteno pet od čega je jedan transportovan za Surdulicu. Trenutno su u kovid bolnici u Vranju 42 slobodne postelje.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...