Naslovna Vesti COVID -19 COVID 19: Situacija na jugu Srbije zabrinjavajuća

COVID 19: Situacija na jugu Srbije zabrinjavajuća

Zbog konstantnog porasta broja obolelih u Pčinjskom okrugu, mnoge opštine pronalaze načine da se na lokalnom nivou bore protiv širenja virusa. Od dana sje u Bujanovcu na snazi vanredna situacija, doke se u Preševu postavlja kontejner za potrebe ambulantnog zbrinjavanja kovid pacijenata. U toku noći u vranjskim kovid bolnicama primljeno je čak 17 pacijenata. U Surdulici u kovid bolnici u potpunosti su popunjeni kapaciteti.
***********
U kovid bolnicama u Vranju prema jutrošnjim podacima hospitalizovana su 82 pacijenta, od kojih su 63 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 75 pacijenata, na kiseoniku 35. Primljeno je 17 pacijenata, otpušteno 8. Trenutan broj slobodnih postelja je 68.
***********
U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 230 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 101. Uzorkovana je krv kod 128 pacijenata i sačinjeno 115 RTG pluća. Takođe, urađena su 2 PCR testa, kao i 15 brzih i 116 antigenskih testova, a dijagnostikovana bronhopneumonija kod 17 pacijenata.
***********
Klinički centar u Nišu saopštio je da je u Zdravstvenom centru u Vranju od posledica infekcije virusom korona preminuo još jedan pacijent.
***********
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i znatnog povećanja broja obolelih, od subote 21. novembra na teritoriji opštine Bujanovac na snazi je vanredna situacija. Inače planirano je da varedna situacija bude na snazi najmenje do 1. decembra. Od sutra radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, kockarnica, kladionica i sličnih objekata biće do 19 sati umesto kao do sada do 21 sat. S obzirom da je kod petoro nastavnika u srednjoj školi “Sezai Suroi” potvrđen korona virus, od ponedeljka se prelazi na onlajn nastavu.
***********

U blizini  Covid ambulante u Preševu postavljen je kontejner zbog velikog priliva pacijenata koji čekaju doktorski pregled. Driton Salihu direktor Doma zdravlja u Preševu kaže da je kontejner postavljen kako bi se izbegle gužve i kontakti, ali i da ne bi ljudi čekali napolju po hladnom vremenu.Priliv pacijenata koji traže medicinsku pomoć sa simptomima Covid-19. porastao je od prošle nedelјe u ovoj opštini.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović