NaslovnaVestiCOVID -19Dr Ivan Filipović: Vakcinisani retko u kovid bolnici

Dr Ivan Filipović: Vakcinisani retko u kovid bolnici

Među pacijentima koji su pregledani i hospitalizovani u Kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje ima i onih pacijenata koji su primili obe doze vakcine i kod njih je uglavnom blaža klinička slika, kaže za VOm doktor Ivan Filipović.

Povišena telesna temperatura, bez gušenja i bez otežanog disanja i u pitanju su pojedinačni slučajevi. Recimo da na 50 vakcinisanih pacijenata ako posmatramo duži vremenski period, koji dođu na pregled u Kovid ambulantu u bolnici 1 do 2 pacijenta je pozitivno na korona virus – kaže Filipović.

On pojašnjava da od kada Kovid ambulanta u ATD-u radi u jednoj smeni, svi pacijenti kojima je potreban pregled u Kovid ambulanti dolaze u bolničku Kovid ambulantu, tako da se beleži povećan broj pregleda.

Takođe imamo povećan broj pregleda i zbog povećanih stomačnih tegoba koje su prisutne i karakteristične za ovaj letnji period. Na Infektivno odeljenje se javljaju pacijenti sa: prolivom, povraćanjem i povišenom telesnom temperaturom i oni se takođe upućuju na pregled u bolničku Kovid ambulantu gde se testiraju  – kaže dr Ivan Filipović.

U bolničkoj kovid ambiulanti u junu je obavljeno ukupno 428 pregleda, a hospitalizovano je osam pacijenata.U julu je bilo ukupno prvih i drugih pregleda 379 pregleda, takođe je osam pacijenata hospitalizovano.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović