14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19DR MLADEN KOSTIĆ: Korona napada uho, grlo i nos

DR MLADEN KOSTIĆ: Korona napada uho, grlo i nos

Lekari specijalisti otorinolaringologije tok čitavog trajanja pandemije suočavali su se sa, ne retkim problemimam pacijenata u predelu uha, grla i nosa. Međutim, najaktuelniji soj virusa trenutno „napada“ upravo ove organe i ostavlja posledice koje brinu pacijente, pa je povećan broj onih koji traže pomoć lekara.

Sve veći broj pacijenata se javlja gubitkom čula ukusa i čula mirusa, kod nekih taj gubitak ili poremećenost traju i po godinu dana.Gušobolje traju mesecima posle kovida. Dešava se da se kod pacijenata javlja i slabljenje suha. Novi soj virusa daje vrlo karakterističnu simtomatologiju kada su u pitanju glavobolje, vrtoglavice i bol u uhu  – kaže dr Kostić.

Doktor Kostić, koji je i načelnik Službe Otorinolaringologije napominje da ide vreme polenskih alergija i da nije isključeno da tegobe kod pacijenata koje su preležali koronu mogu biti izraženije.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču