10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Dr Stanković: Korona pod kontrolom zdravstvene službe

Dr Stanković: Korona pod kontrolom zdravstvene službe

Epidemiolog vranjskog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković, rekao je jutros za VOM da je epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu povoljna i pod kontrolom zdravstvene službe. Prema njegovim rečima evidentna je niska aktivnost koronavirusa i registruju se pojedinačni slučajevi oboljevanja.

Tome u prilog govore i najnoviji podaci o broju testiranih i obolelih koji pokazuju da je od 73  obrađenih uzorka iz Pčinjskog okruga, jedane pozitivan na Covid 19. Novooboleli pacijent je iz Vranja. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih slučajeva zaražavanja koronavirusom.

Tokom jučerašnjeg dana u ATD kovid ambulanti obavljena su 32 pregleda, od čega 13 prvih.

U kovid bolnici u Vranju   hospitalizovana su 24 pacijenta. Od tog broja 19 je pozitivno na koronavirus, a 10 je sa bronhopneumonijom. Na kiseoniku je 8 bolesnika. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent, otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan u Kruševac.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...