5.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19EPIDEMIOLOG DR STANKOVIĆ: Za vakcinu nikad nije kasno

EPIDEMIOLOG DR STANKOVIĆ: Za vakcinu nikad nije kasno

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju na Covid 19 testirane su 524 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da su 163 osobe pozitivne na koronavirusom. Od ovog broja 89 je iz Vranja, po 24 iz Surdulice i iz Vladičinog Hana, 10 iz Bosilegrada, 8 iz Trgovišta, 7 iz Bujanovca i jedan iz Preševa.

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu je i dalje vanredna, a prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića nikada nije kasno za poštovanje mera i vakcinaciju.

Sve češće čujem da je sada kasno za vakcinaciju. To apsolutno nije tačno. Svi dosadašnji parametri pokazuju da ljudi koji su imunizovani nemaju teže kliničke slike. Važno je i poštovati mere izbegavati okupljanja i primiti vakcinu, to je odgovor na trenutnu situaciju – kaže dr Stanković.

On dodaje da je epidemiološka kriva ovih dana zaravnjana, ali da opet situacija nije ni malo jednostavna. Dobra vest je da prema njegovim rečima primećuje se manji broj pacijenata sa srednje teškim kliničkim slikama.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 115 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 61 pacijent. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, a otpušteno 5. Jedna osoba izgubila je bitku sa koronavirusom.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener